Algemene Voorwaarden

1 Definitie en reikwijdte

 



1.1 In de Algemene Voorwaarden hebben de volgende termen de volgende betekenis:

Aanbod: de door de tussenpersoon aangeboden producten.

Agent: Modensa;

Bestelling: het door de koper bestelde product, waarvoor een overeenkomst is gesloten.

Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht.

Consument: de natuurlijke persoon, niet handelend in de uitoefening van een bedrijf of beroep, die een overeenkomst op afstand aangaat met een tussenpersoon.

Dropshipping: De koper plaatst een bestelling via de website, waarbij de tussenpersoon de bestelling ontvangt en de bevoegdheid krijgt om als tussenpersoon een overeenkomst te sluiten voor één of meerdere producten tussen de koper en de leverancier, en derhalve niet voor rekening en risico van de tussenpersoon, waarbij betaling op grond van de overeenkomst via de tussenpersoon plaatsvindt en de leverancier het product rechtstreeks aan de koper levert.

Formulier: het door de Aanbieder verstrekte herroepingsformulier dat een consument kan invullen indien hij gebruik wil maken van zijn herroepingsrecht, zoals opgenomen in de bijlage van de voorwaarden.

Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst.

Koper: degene met wie namens de leverancier een overeenkomst wordt gesloten.

Leverancier: de leverancier van een product.

Overeenkomst: een overeenkomst voor de aankoop van producten, aan te gaan of tot stand te brengen tussen koper en leverancier via een tussenpersoon, waarbij voor het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik wordt gemaakt van één of meer technieken voor communicatie op afstand.

Product: een product dat door de aanbieder via de website via dropshipping wordt aangeboden.

Schriftelijk: iedere digitale communicatie waarbij gebruik wordt gemaakt van tekens die op een duurzame drager kunnen worden opgeslagen en waarvan de tussenpersoon de te gebruiken methode kan bepalen.

Algemene Voorwaarden: De algemene voorwaarden worden vastgesteld door Modensa, handelend als agent.

1.2 De Voorwaarden zijn van toepassing op ieder aanbod van een tussenpersoon, iedere bestelling en iedere overeenkomst, inclusief aanvullingen of wijzigingen daarop, alsmede op eventuele vervolgovereenkomsten.

1.3 De strekking van algemene of (aankoop)voorwaarden van de koper van de tussenpersoon wordt uitdrukkelijk van de hand gewezen.

1.4 De artikelen 11.5, 11.6, 12, 13 en 14 van de Algemene Voorwaarden zijn uitsluitend van toepassing op consumenten.

1.5 Indien op enig moment één of meerdere bepalingen van de Voorwaarden geheel of gedeeltelijk nietig zijn, zullen de Overeenkomst en deze Voorwaarden voor het overige van kracht blijven en zal de betreffende bepaling terstond worden vervangen door een bepaling die in onderling overleg overeenstemt met de geest en het doel van de oorspronkelijke bepaling en zo dicht mogelijk benadert.

 

 

 2. Dropshipping


2.1 De gegevens van de leverancier staan vermeld op de website.

2.2 Indien de leverancier niet in Nederland is gevestigd, wordt het bestelde product op naam van de koper geregistreerd. Alle bijkomende kosten, zoals btw, inklaringskosten en andere heffingen die van overheidswege worden opgelegd, zijn voor rekening van de koper.

2.3 De in het aanbod vermelde prijzen zijn exclusief btw en andere heffingen van overheidswege, en exclusief verzendkosten en eventuele transport- en verpakkingskosten, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

2.4 Betaling van de bestelling geschiedt via een tussenpersoon, waarbij de tussenpersoon namens de koper aan de leverancier betaalt.

2.5 Het verschil in bedrag tussen het door de koper voor de bestelling betaalde bedrag en het door de tussenpersoon aan de leverancier betaalde bedrag geldt als vergoeding voor de door de tussenpersoon verleende diensten.

 

 

3. Aanbieding


3.1 Ieder aanbod van een tussenpersoon heeft een beperkte geldigheidsduur, dat wil zeggen tot het moment waarop een product niet meer op voorraad is of verkrijgbaar is bij de leverancier ("vervalt") of niet meer via de website te bestellen is.

3.2 Indien een aanbod onder bepaalde voorwaarden geschiedt, wordt dit uitdrukkelijk in het aanbod vermeld.

3.3 Ieder aanbod is vrijblijvend. De tussenpersoon is te allen tijde gerechtigd het aanbod te wijzigen.

3.4 Elk aanbod bevat een volledige en zo nauwkeurig mogelijke omschrijving van de producten, zodat een juiste beoordeling door de koper mogelijk is. Afbeeldingen van producten zijn een waarheidsgetrouwe weergave van een product. De tussenpersoon kan niet garanderen dat de getoonde kleuren exact overeenkomen met de echte kleuren van een product. Bij het plaatsen van een bestelling kan de koper het product, de afbeelding en de beschrijving van het product beoordelen, rekening houdend met het bovenstaande.

3.5 Alle afbeeldingen en omschrijvingen van een product zijn indicatief en kunnen bij onjuistheden en/of afwijkingen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst, tenzij het gaat om zodanige afwijkingen van de essentiële producteigenschappen dat er daadwerkelijk sprake is van een ander product dan het product dat de koper wilde bestellen.

3.6 Elk aanbod waarvan de koper redelijkerwijs kon verwachten of had moeten begrijpen dat het een duidelijke schrijffout bevat of vormt, mag door de tussenpersoon niet worden gehonoreerd. Aan een dergelijke fout of vergissing kan de koper geen rechten ontlenen.

 

4 overeenkomst


4.1 Met inachtneming van het bepaalde in artikel 4.5 komt een overeenkomst tot stand op het moment van aanvaarding van de aanbieding en plaatsing van de bestelling door de koper, met inachtneming van de daarbij gestelde voorwaarden.

4.2 De overeenkomst wordt in het Nederlands gesloten, tenzij de tussenpersoon via de website de voorwaarden en verdere communicatie in een andere taal aanbiedt. In dit laatste geval kan een overeenkomst ook worden gesloten in een taal naar keuze van de koper en kan de koper ook in deze taal met de tussenpersoon communiceren.

4.3 Indien de koper het aanbod elektronisch aanvaardt, bevestigt de tussenpersoon de ontvangst van de aanvaarding onmiddellijk langs elektronische weg, waarmee de overeenkomst wordt gesloten. Zolang de ontvangst van de aanvaarding niet door de tussenpersoon is bevestigd, kan de koper de overeenkomst ontbinden.

4.4 De tussenpersoon treft passende technische en organisatorische maatregelen om de elektronische overdracht van data te beveiligen en een veilige omgeving te waarborgen. Indien de koper elektronisch kan betalen, zal de tussenpersoon passende veiligheidsmaatregelen treffen.

4.5 De tussenpersoon kan zich ervan vergewissen of de koper aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, alsmede al hetgeen dat van belang kan zijn voor een verantwoord aangaan van de overeenkomst. Indien de tussenpersoon goede redenen heeft om de overeenkomst niet te sluiten, heeft hij het recht de aanvaarding van de bestelling te weigeren of aan de uitvoering bijzondere voorwaarden te verbinden.

4.6 De koper draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan de tussenpersoon aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de koper redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan de tussenpersoon ter beschikking worden gesteld. Indien dergelijke informatie niet tijdig aan de tussenpersoon wordt verstrekt, heeft de tussenpersoon het recht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de door de vertraging veroorzaakte extra kosten tegen de gebruikelijke tarieven van de tussenpersoon in rekening te brengen.

4.7 De tussenpersoon is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, veroorzaakt doordat de tussenpersoon is uitgegaan van door de koper verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens, tenzij deze onjuistheid of onvolledigheid bij de tussenpersoon bekend was.

 

5 Prijs

 
5.1 De in het aanbod vermelde prijzen zijn gebaseerd op de ten tijde van het sluiten van de overeenkomst geldende kostenfactoren, zoals in- en uitvoerrechten, vracht- en loskosten, verzekering en eventuele heffingen en belastingen. Alle gunstige en ongunstige verschillen bij aankomst, vertrek of levering komen ten gunste of ten laste van de koper.

5.2 De opgegeven prijzen zijn onder voorbehoud van druk- en zetfouten. Voor de gevolgen van druk- en zetfouten wordt geen aansprakelijkheid aanvaard. In geval van druk- en zetfouten is de tussenpersoon niet verplicht het product tegen de verkeerde prijs te leveren.

5.3 Een samengestelde prijsopgave verplicht de tussenpersoon niet tot levering van een deel van de in de aanbieding of offerte begrepen zaken tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs.

 

 6 Naleving en garantie

 


6.1 Behoudens de relevante informatie in de Algemene Voorwaarden voldoen de producten aan de overeenkomst, de in de aanbieding vermelde specificaties, de redelijke eisen van betrouwbaarheid en/of bruikbaarheid, en de wettelijke bepalingen en voorschriften die gelden op de datum van totstandkoming van het contract.

6.2 De tussenpersoon wijst erop dat bepaalde producten een beperkte houdbaarheidsdatum hebben; deze staat vermeld op het betreffende product. Met deze houdbaarheidstermijn dient de koper rekening te houden om de kwaliteit en veiligheid van het product conform de garantie van de leverancier te waarborgen.

6.3 Eventuele gebreken of verkeerd geleverde producten dienen binnen vier (4) weken na levering schriftelijk aan de tussenpersoon te worden gemeld. De producten dienen in de originele verpakking en in ongebruikte staat geretourneerd te worden.

6.4 De garantietermijn van de tussenpersoon komt overeen met de fabrieksgarantietermijn. De tussenpersoon is echter nimmer verantwoordelijk voor de uiteindelijke geschiktheid van de producten voor een individuele toepassing door de koper, noch voor eventuele adviezen ten aanzien van het gebruik of de toepassing van de producten.

6.5 In geval van een garantieclaim zal de tussenpersoon naar eigen goeddunken vervanging of reparatie leveren. In geval van ruil verbindt de koper zich ertoe het vervangen artikel aan de tussenpersoon te retourneren.

6.6 De garantie geldt niet indien:

1. De koper de geleverde producten zelf heeft gerepareerd en/of bewerkt of door derden heeft laten repareren en/of bewerken.

2. De geleverde producten zijn blootgesteld aan abnormale omstandigheden of anderszins onzorgvuldig zijn behandeld of in strijd met de instructies en/of verpakking van de tussenpersoon.

3. Het gebrek geheel of gedeeltelijk het gevolg is van voorschriften die de overheid heeft gesteld of zal stellen met betrekking tot de aard of kwaliteit van de gebruikte materialen.

     

     

     7 Levering en uitvoering



    7.1 De tussenpersoon zal bestellingen van producten met de grootste zorgvuldigheid verwerken.

    7.2 Als plaats van levering geldt het adres dat de koper bij het plaatsen van de bestelling aan de tussenpersoon heeft opgegeven.

    7.3 De tussenpersoon zal geaccepteerde opdrachten snel doorsturen en laten uitvoeren.

    7.4 Alle levertijden zijn richtlijnen. Bij bezorging van producten vanuit een ander land dan Nederland kunnen de levertijden langer zijn dan vermeld op de website. Deze termijn is afhankelijk van de levertijd van de leverancier. Aan genoemde termijnen kan de koper geen rechten ontlenen.

    7.5 Indien een bestelling niet of slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd, ontvangt de koper hiervan binnen 30 dagen na plaatsing van de bestelling bericht.

    7.6 De tussenpersoon is gerechtigd de zaken in gedeelten te leveren, tenzij dit afwijkt van de overeenkomst of de deellevering geen zelfstandige waarde heeft. De tussenpersoon heeft het recht de aldus geleverde zaken afzonderlijk te factureren. Overschrijding van een termijn geeft de koper geen recht op schadevergoeding.

    7.7 De op de website vermelde levertijden zijn slechts richtlijnen.

    7.8 Bij overschrijding van de opgegeven levertijd heeft de koper geen recht op ontbinding van de overeenkomst of schadevergoeding, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

    7.9 In geval van ontbinding conform het bepaalde in lid 3 van dit artikel zal de tussenpersoon het door de koper betaalde bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na de ontbinding, terugbetalen.

    7.10 Indien levering van een besteld product onmogelijk blijkt te zijn, zal de tussenpersoon zich inspannen om een vervangend artikel beschikbaar te stellen. Uiterlijk bij de bezorging zal op duidelijke en begrijpelijke wijze worden gemeld dat een vervangend artikel wordt geleverd. Bij vervangende artikelen kan het herroepingsrecht niet worden uitgesloten. De kosten van een retourzending zijn voor rekening van de tussenpersoon.

    7.11 Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de tussenpersoon tot het moment van bezorging aan de koper of een vooraf aangewezen en aan de tussenpersoon bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Het aannemen van goederen zonder enige opmerking op de vrachtbrief/factuur geldt als bewijs dat de verpakking op het moment van aflevering in goede staat verkeerde.

     

     8 Betaling

     

    8.1 Tenzij anders overeengekomen dienen de door de koper uit hoofde van de overeenkomst verschuldigde bedragen onmiddellijk na het plaatsen van de bestelling te worden voldaan.

    8.2 De koper is verplicht onjuistheden in verstrekte betaalgegevens onverwijld aan de tussenpersoon te melden.

    8.3 Indien de koper niet tijdig aan zijn betalingsverplichting(en) voldoet, is hij over het nog verschuldigde bedrag de wettelijke rente verschuldigd, en indien de koper geen consument is, is hij de wettelijke handelsrente verschuldigd en is de tussenpersoon gerechtigd het in rekening brengen van de buitengerechtelijke incassokosten die door of namens hem zijn ontstaan. Incassokosten worden berekend conform de Wet en het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten.

     

    Bepalingen met betrekking tot de website en producten



    9.1 De tussenpersoon is niet verantwoordelijk voor fouten en/of onregelmatigheden in de functionaliteit van de website. De tussenpersoon is niet aansprakelijk voor een eventuele storing of onbeschikbaarheid van de website, om welke reden dan ook.

    9.2 De tussenpersoon staat niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud van door/namens de tussenpersoon verzonden e-mails of andere digitale communicatie, noch voor de tijdige ontvangst daarvan.

    9.3 Alle aanspraken van de koper wegens gebreken aan de zijde van de tussenpersoon vervallen indien deze niet schriftelijk aan de tussenpersoon zijn medegedeeld binnen één (1) jaar nadat de koper de gebreken kende of redelijkerwijs bekend had kunnen zijn waarop hij zijn beweringen baseert.

    9.4 De tussenpersoon wijst uitdrukkelijk alle aansprakelijkheid en claims van kopers en derden af die (lichamelijke) schade hebben geleden door onzorgvuldig, onjuist of onnodig gebruik van de producten. De producten mogen uitsluitend worden gebruikt in overeenstemming met de gebruiksaanwijzing.

    9.5 De tussenpersoon adviseert de koper altijd vóór gebruik de gebruiksaanwijzing te lezen en daarnaar te handelen. De producten moeten worden bewaard en gebruikt in overeenstemming met de gebruiksaanwijzing.

    9.6 Alle adviezen met betrekking tot het gebruik van producten zijn van algemene en niet-bindende aard. De koper dient voor zichzelf en onder zijn eigen verantwoordelijkheid te beoordelen of een product voor hem geschikt is. Bij twijfel over het gebruik van een product dient contact te worden opgenomen met de leverancier of de (huis)arts van de koper om een beoordeling te verkrijgen voor gebruik in een specifiek geval.

    9.7 Bepaalde producten, zoals producten die kleine onderdelen bevatten, externe verzorgingsproducten en elektrische apparaten, moeten buiten het bereik van kleine kinderen worden gehouden.

    9.8 De tussenpersoon adviseert de koper te allen tijde, vooral tijdens zwangerschap, borstvoeding, inname van medicijnen en bij twijfel overgevoeligheid voor een van de ingrediënten, een deskundige te raadplegen alvorens producten zoals cosmetische verzorgingsproducten te gebruiken, na het lezen van de gebruiksaanwijzingen voor gebruik.

     

     10 Overmacht

     


    10.1 De tussenpersoon is niet aansprakelijk jegens de koper indien de verplichtingen uit de overeenkomst niet kunnen worden nagekomen als gevolg van overmacht. Onder overmacht wordt in ieder geval verstaan:

    - Overmacht aan de zijde van de leverancier;
    - Overheidsmaatregelen en beperkingen;
    - Stroomstoring;
    - Verstoring van internet, datanetwerk en telecommunicatiefaciliteiten, bijvoorbeeld door cybercriminaliteit en hacking;
    - Natuurrampen;
    - Oorlog en terroristische aanslagen;
    - Algemene transportproblemen en beperkingen;
    - Stakingen van leveranciers of tussenpersonen; en
    - Andere situaties buiten de wil van de tussenpersoon die de nakoming van de verplichtingen tijdelijk of blijvend verhinderen.

    10.2 Gedurende de periode dat de overmacht voortduurt, worden de verplichtingen uit de overeenkomst opgeschort. Indien deze periode langer duurt dan twee maanden, is iedere partij gerechtigd de overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de andere partij of de tussenpersoon.

    10.3 Indien de tussenpersoon zijn verplichtingen uit de overeenkomst inmiddels gedeeltelijk is nagekomen of deze ten tijde van overmacht kan nakomen en aan het nagekomen of na te komen gedeelte zelfstandige waarde toekomt, is de tussenpersoon gerechtigd het reeds nagekomen of na te komen gedeelte apart af te leveren. De koper is verplicht deze factuur te voldoen alsof er sprake was van een afzonderlijke overeenkomst.

     

     

     11 Gegevensbescherming

     


    11.1 De (persoons)gegevens van de koper worden vastgelegd in een database. Deze gegevens zullen primair worden gebruikt voor de uitvoering van de overeenkomst. Op verzoek kan de tussenpersoon informatie over zijn producten, zoals nieuwsbrieven en aanbiedingen, naar de koper sturen. De koper kan te allen tijde bezwaar maken tegen het gebruik van persoonsgegevens voor direct marketingdoeleinden en/of de (verdere) ontvangst van (bepaalde) marketinginformatie door een bezwaarschrift te sturen naar de tussenpersoon.

    11.2 De koper gaat akkoord met het gebruik van elektronische communicatiemiddelen. De koper erkent dat ondanks alle redelijke veiligheidsmaatregelen die door de tussenpersoon zijn genomen, elektronische communicatie niet veilig is en kan worden onderschept, gemanipuleerd, geïnfecteerd, vertraagd of verkeerd geadresseerd, inclusief door virussen en spamfilters. Ook een tussenpersoon kan geen absolute beveiliging bieden tegen raadpleging door onbevoegden.

    11.3 De tussenpersoon neemt passende maatregelen om de vertrouwelijkheid en veilige opslag van (persoons)gegevens te waarborgen.

    11.4 In het kader van de uitvoering van de overeenkomst kunnen (persoons)gegevens ook worden doorgegeven aan landen buiten de Europese Unie, bijvoorbeeld aan een leverancier in China. Dit is noodzakelijk voor de uitvoering van de overeenkomst en de levering van de bestelling aan de koper door de leveranciers. De tussenpersoon zal echter contractuele garanties bieden over de bescherming van deze gegevens.

    11.5 Koper, die consument is, heeft het recht om de tussenpersoon schriftelijk te verzoeken inzage te verlenen in de door de tussenpersoon verwerkte persoonsgegevens en/of deze (indien van toepassing) te corrigeren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen. Een verzoek tot inzage en/of correctie dient te worden gericht aan de directie van de tussenpersoon. Op eerste verzoek van de koper worden de geregistreerde persoonsgegevens verstrekt, gecorrigeerd of verwijderd.

    11.6 De persoonsgegevens van de koper, die consument is, worden niet aan derden verstrekt, tenzij de tussenpersoon daartoe op grond van toepasselijke wet- en regelgeving verplicht is of dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst.

     

     

    12 Consumenten

     


    12.1 Voor consumenten zijn de prijzen inclusief BTW, belastingen en verzendkosten.

    12.2 Voordat een overeenkomst met een consument wordt gesloten, wordt de tekst van de voorwaarden (elektronisch) aan de consument ter beschikking gesteld op zodanige wijze dat deze door de consument op een eenvoudige manier kan worden opgeslagen op een andere duurzame drager. Indien dit redelijkerwijs niet mogelijk is, zal vóór het sluiten van de overeenkomst worden aangegeven waar en op welke wijze de voorwaarden langs elektronische weg kennis kan worden genomen en dat de voorwaarden op verzoek van de consument langs elektronische weg of op andere wijze kosteloos kunnen worden toegezonden.

    12.3 De tussenpersoon zal ten behoeve van de consument de volgende informatie via de website beschikbaar stellen of er in ieder geval voor zorgen dat deze informatie op een toegankelijke manier kan worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager:

    - De voorwaarden waaronder en de wijze waarop de consument een klacht kan indienen;
    - De voorwaarden waaronder en op welke wijze de consument van zijn herroepingsrecht gebruik kan maken, dan wel een duidelijke melding dat hij van het herroepingsrecht is uitgesloten;
    - De informatie over garantie en after-sales service; En
    - Het formulier.

    12.4 Voor het uitoefenen van eventuele wettelijke rechten die de consument jegens de aanbieder heeft, kan de consument contact opnemen met een tussenpersoon, mits dit in overeenstemming is met de Algemene Voorwaarden.

    12.5 Een door of namens de agent of leverancier verstrekte garantie doet niets af aan de wettelijke rechten van de consument uit de overeenkomst jegens de tussenpersoon.

    12.6 In geval van toepassing van artikel 7.5 heeft de koper die consument is het recht de overeenkomst kosteloos te ontbinden met betrekking tot producten die niet of niet binnen een redelijke termijn leverbaar zijn.

    12.7 De tussenpersoon kan afwijken van artikel 8.3 met betrekking tot de aan de consument in rekening te brengen incassokosten.

     

     

    13 Herroepingsrecht

     

    13.1 Bij de aankoop van producten heeft de koper, die consument is, de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze bedenktijd gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument of een vooraf door de consument aangewezen en aan de tussenpersoon kenbaar gemaakt vertegenwoordiger.

    13.2 Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in de mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wil behouden. Indien hij gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, zal de consument het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijs mogelijk – in de originele staat en verpakking terugsturen, conform de redelijke instructies van de tussenpersoon.

    13.3 Indien de consument gebruik wil maken van zijn herroepingsrecht, dient hij dit binnen 14 dagen na ontvangst van het product via het formulier aan de tussenpersoon kenbaar te maken. Nadat de consument kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht, dient hij het product binnen 14 dagen terug te sturen naar de tussenpersoon of leverancier. De consument dient te bewijzen dat de geleverde producten tijdig zijn teruggestuurd.

    13.4 Indien de consument na het verstrijken van de in de artikelen 13.2 en 13.3 genoemde termijnen niet kenbaar heeft gemaakt gebruik te willen maken van zijn herroepingsrecht of het product niet aan de tussenpersoon heeft teruggezonden, is de aankoop een feit.

    De volgende producten zijn uitgesloten van het herroepingsrecht:

    a) Producten die duidelijk persoonlijk van aard zijn;

    b) Producten die vanwege hun aard niet kunnen worden geretourneerd;

    c) Producten die snel kunnen bederven of verouderen;

    d) Producten waarvan de prijs gebonden is aan schommelingen op de financiële markt waar de tussenpersoon geen invloed op heeft;

    e) Audio- en video-opnamen en computersoftware waarvan de verzegeling na levering is verbroken;

    f) Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn voor retournering en waarvan de verzegeling na levering is verbroken; En

    g) De hygiëne is niet geschikt voor retournering en de verzegeling is verbroken na levering; En.

    h) Producten die op verzoek van de consument zijn vervaardigd in overeenstemming met zijn specificaties of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn.

    Er worden consumentenspecificaties vervaardigd.

     

     

    14 kosten van herroeping

     

    14.1 Als een consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, moet hij de kosten voor het terugzenden van de goederen dragen.

    14.2 Indien een consument een bedrag betaald heeft, zal de tussenpersoon dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroeping, aan de consument terugbetalen. Terugbetaling vindt plaats via hetzelfde betaalmiddel dat gebruikt is voor de aankoop, tenzij de consument uitdrukkelijk akkoord gaat met een andere betaalmethode en de tussenpersoon deze methode accepteert. Voorwaarde voor terugbetaling is dat het product al door de agent of leverancier is ontvangen of dat er sluitend bewijs van volledige terugzending is overlegd.

    14.3 Bij schade aan het product als gevolg van onzorgvuldige omgang door de consument, is de consument aansprakelijk voor waardevermindering van het product.

     

    15 Klachten en geschillen


    15.1 Indien de koper een klacht heeft, dient de koper dit schriftelijk aan de makelaar te melden.

    15.2 Een klacht schort de verplichtingen van de Koper of de Agent niet op, tenzij de Agent schriftelijk anders aangeeft.

    15.3 Een klacht over de uitvoering van de Overeenkomst dient binnen zeven (7) dagen nadat Koper de gebreken heeft ontdekt, schriftelijk en gemotiveerd te worden ingediend.

    15.4 Op een klacht wordt binnen een termijn van 14 dagen gerekend vanaf de datum van ontvangst gereageerd door een bevoegde vertegenwoordiger. Indien een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd kent, wordt de klager hiervan binnen 14 dagen op de hoogte gesteld en op de hoogte gesteld van de termijn waarbinnen de klacht zal worden afgehandeld.

    15.5 De tussenpersoon heeft altijd minimaal vier (4) weken de tijd om een klacht in onderling overleg op te lossen. Na deze termijn geldt de klacht als een geschil in de zin van artikel 15.8.

    15.6 Indien de agent een klacht gegrond verklaart, zal hij, naar zijn keuze, de geleverde producten kosteloos vervangen of repareren. Indien een klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost, geldt de klacht als een geschil in de zin van artikel 15.8.

    15.7 Indien de klager een consument is, kan hij of zij ook contact opnemen met een klachtenarbitragecommissie via het Europese ODR-platform (https://ec.europa.eu/consumers/odr/).

    15.8 Alle geschillen die voortvloeien uit of naar aanleiding van de Overeenkomst of waarop de Voorwaarden van toepassing zijn, worden uitsluitend en ongeacht de woonplaats van Koper of een derde beheerst overeenkomstig Nederlands recht en zijn uitsluitend onderworpen aan de jurisdictie van de rechtbank, tenzij bepalingen van dwingend recht van toepassing zijn en leiden tot de bevoegdheid van een andere rechtbank.

    15.9 De toepasselijkheid van de Weense Koopovereenkomst wordt uitgesloten.